2010. november 27., szombat

Merj álmodni, merj nagyban gondolkozni!


Néhányan azok közül, akik mertek álmodni:
“Egy hat éves ifjú arról álmodik, hogy tyúktojásokat keltet. Megoldásként saját maga ül a tojásokra. Ez a zsenialitása első szikrája és a kezdete egy ötletnek, mely a világot megváltoztatta.” – Thomas Alva Edison: A villanykörte feltalálója, fonográf és film.



“Egy fiatal leány kiskorától fogva szívesen érinti meg mások arcát és fésüli a hajukat. Örömmel segít másoknak, hogy megszépüljenek és arról álmodik, hogy a bőrápolásra specializálja magát, mialatt a nagybácsiját figyeli, hogyan keveri az édesanyja krémjeit a gáztűzhelyen.” – Esteé Lauder: Kozmetikai- és bőrápolási termékek.

“Két barkácsoló berendez magának egy műhelyt a garázsban. Egy technológiai előny kitalálásáról álmodoznak. Az általuk feltalált első dolgok egyike az elektromos harmonikához használatos hangoló.” – William Hewlett és David Packard: Hewlett&Packard




Álmodd meg az Életed és Éldd meg az Álmodat!
Merj álmodni, engedd el a fantáziádat, mert az Élet többet ér annál, hogy csak túlélj!
Önmagadon kívül, senki sem tud megakadályozni abban, hogy bőségben élj.
“Ne ragadj le semmilyen vallásnál vagy filozófiai rendszernél, csak vedd ki mindegyikből a számodra leghasznosabb gondolatokat,  módszereket és építsd be őket az életedbe!” – Szepes Mária
“Kövesd az Álmodat!”
Képzeld el, hogy mész az utcán és hirtelen megjelenik előtted -Aladdin csodalámpájából- a Dzsinn, és ezt mondja Neked:”Teljesítem 1 kívánságod. Mit szeretnél, mire vágysz? Kívánságod számomra parancs…”
Te mit kívánsz? Boldogságot, világbékét, gazdagságot, több pénzt, szabadságot, egészséget, új partnert, segíteni másoknak? Mi az, amit ha megvalósítasz, elérsz vagy tulajdonosává válsz, azt az érzelmet váltja ki belőled, amit állandósítani akarsz magadnak?
A legfontosabb az, hogy megtaláld önmagad, szenvedéllyel végezz valamit és ez a valami maradandó legyen, vagyis a következő generáció (is) fejlődni tudjon azáltal, amit Te teremtettél a földi pályafutásod során.
Naponta döntések ezreit hozod meg, gondold csak át egy napodat! Miért kelsz fel reggelente, miért teszel meg azt vagy azt? Életedet sorozatos “Miért?”-ekre adott válaszaid -döntéseid- alapján éled. Te választasz munkahelyet, Te választasz párt és Te döntesz arról is, hogy megfelel-e Neked az a tevékenység, amit végzel vagy jó-e Neked az a kapcsolat, amiben élsz? Nincs mentséged, mert Te hozod meg a döntéseidet! Fel kell vállalnod gondolataid, döntéseid, szavaid és cselekedeteid következményét, azaz fel kell vállalnod Életedért a felelősséget!
“Kövesd az Álmodat!”
Merdd megálmodni az Életed és megélni az Álmodat!
Napoleon Hill, Bob Proctor, Nógrádi Bence, Domján László, Pongor-Juhász Attila, Bob Proctor, Robert Kiyosaki, Kajárik Béla, Brian Tracy olyan emberek, akiktől nagyon-nagyon sokat lehet tanulni magán- és üzletemberként egyaránt. Tanításaikat célszerű bevinned, hétköznapjaidba és alkalmaznod azokat, mert mindannyian arra tették fel életüket, hogy jobbá tegyék a világot. Az ő ismereteikből és a saját tapasztalataimból osztok meg Veled gondolatokat
“Kövesd az Álmodat!”
CÉLOM, hogy arra ösztönözzelek, Gondolkozz és Gazdagodj!, ahogyan azt Napoleon Hill -azonos című- könyvében is olvashatod. A gazdagság nem egyenlő a kapzsisággal, nem egyenlő a fukarsággal. A gazdagság = azzal, hogy Te gazdálkodsz az Időddel és Te befolyásolod anyagi helyzeted alakulását. Rajtad múlik, hogy hajlandó vagy-e változtatni gondolkodásodon, szokásaidon és elindulni abba az irányba, melyet elképzeltél magadnak. Ha Neked még nincsenek elképzeléseid az Életedet illetően, akkor ennek a honlapnak a tartalma nem biztos, hogy érdekes lesz a számodra…
CÉLOM, hogy arra inspiráljalak, Gondolkozz, hogy mi az, amivel valóban szívesen töltöd el az idődet, amit szenvedéllyel végzel vagy végeznél? Gondolkozz és Cselekedj!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése