2010. november 29., hétfő

Kitől kapsz majd nyugdíjat? És mire lesz szerinted elegendő?



Mivel nagyon aktuális, JÓ LENNE? HA VÉGRE TE IS ELGONDOLKODNÁL,
mihez kezdesz az életeddel!
“Mielőtt nyugdíjba vonultunk, megkaptuk az utolsó fizetésünket, aztán a következő hónapban először csenget a postás a nyugdíjjal.
A kérdés a következő: hogy aránylik a kettő egymáshoz?
Mennyivel több vagy kevesebb az első nyugdíjunk, mint az utolsó fizetésünk?
Mára az első nyugdíj és az utolsó fizetés aránya 63%…
Bocsánat. Te hogy élsz/élnél meg a korábbi fizetésed harmadából?” (Forrás: Pénzmágnes c. magazin)
Gondolkozz! Az átlagember életútja ez: megszületik, bölcsődébe, óvodába, iskolába -általános, szakmunkás, szakközép vagy felsőoktatás- jár. Ez kb. az ember 20-25 éves korára tehető.  Majd elkezd dolgozni..
40-45 éves korára “kiég” vagyis rádöbben arra, hogy az a tevékenység, amit csinál, az vagy nem okoz neki örömet vagy igen, viszont kevés a fizetés, amit kap érte, vagy mind a kettő… Dolgozik azért, hogy kifizesse a hiteleket, amiket igénybe vett azért, hogy legyen lakása, háza, autója, el tudjon menni nyaralni/telelni 1-2 hétre, hogy aztán újrakezdje monoton életét, és teszi ezt már megszokásból, azzal áltatván magát, hogy nyugdíjasként mindenre lesz ideje és talán pénze is. 
60-65 éves, eljött a nyugdíjas időszak és megérkezik a postás az első nyugdíjjal… Évek telnek el, majd egy szép napon befejezed földi pályafutásod. – Ennyi. Ennyi?

2 megjegyzés:

  1. Ha valakinek véleménye van a témával kapcsolatban, ide nyugodtan megírhatja!

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony ami ide le van írva nagy az igazság, sőt! Azt hiszem aki eddig unalmasnak vélte az életet és sokat idegeskedett, annak ez az oldal egy új irányt mutat amiben boldog lehet és szebb lehet az élete.

    VálaszTörlés